Arbejdsplan

Reagensglasbefrugtning
Reagensglasbefrugtning (IVF) af kvægæg (foto: Torben Greve)

Projektstyring (Jan Secher)

Formål: At sikre en præcis og tæt styring af projektet.
Efter at Poul Hyttel blev pensioneret i juni 2021, har Jan Secher fungeret som projektleder. Betina W. Jensen er projektadministrator og -manager. En veldefineret styregruppe er nedsat for at sikre en effektiv forvaltning, og der er etableret en samarbejdsaftale mellem projektets partnere og bidragydere.

EliteOva er struktureret i 5 arbejdspakker (WP) med tilhørende personale og finansiering.

 

 

 

 

 

 

 

Formål: At kontrollere normaliteten af ​​genekspression og epigenom i IVP-embryoner og kalve fra WP2.2 og WP2.3 [Epigenetik omhandler forandringer uden for selve DNA-sekvensen].

RNA ekstraheres fra IVP og kontrolembryoner og -kalve. Genekspressionsdata fra embryoner og kalve analyseres ved hjælp af embryoGENE bovine platformen. For at studere den underliggende fosterprogrammering undersøges epigenetiske modifikationer. DNA-methylering analyseres ved anvendelse af EmbryoGENE bovine epigenomiske platform og histone modifikationer [Histoner er kromosomproteiner, som danner spoler, DNA folder sig omkring] ved chromatisk immunpræcipitation (ChIP) på IVP og kontrolembryoner og kalve i tæt samarbejde med Université Laval, Canada og Melior, USA. Systemets biologiske analyser sigter mod at identificere nøglegennetværk og differentielt regulerede veje som følge af IVP.